måndag 28 oktober 2013

Tom ka lax




Ingredienser

300 g laxfilé ( hacka lax 3 cm i stora bita )
480 g kokosmjölk
2 dl vatten
1 bit (ar) galangalrot, skivad ( hacka galangalrot i tunna skivor )
2 st kaffir limeblad ( dela kaffirlimebland i 3 delar )
2 citrongräs,krossat och skivat (banka citrongräs och hacka i 3 bita på ett citrongräs )
0,5 msk tom ka pasta
1,5 msk fisksås
2 tsk pressad lime
8 st tomater, ( hacka tomater i stora bitar )
8 st champinjoner, färska ( hacka i 3 bitar på en svamp )
1 nypa salt
1 tsk socker
1 msk lime juice
 strimla koriander, vårlök


Gör så här

1. Koka kokosmjölk 240 g med galangarot, kaffir limeblad, citrongräs
2. Fyll i tom ka pasta, fisk sås, socker, salt, vatten och låt koka i några minuter
3. Häll i laxfile
4. Koka tills laxfilén är klar
5. Sänk värmen och lägg i skivad champinjoner och tomater
6. Häll i kokosmjölk 240 g och lime juice
7. Garnera med färsk koriander och vårlök

Joseph och Thiti

2 kommentarer:

  1. Jag blir väldigt hungrig nu och sugen på att äta din goda soppa. Jag kommer att prova att laga den hemma :) Du och Joseph följer strukturen för den instruerande genren och receptet är lätt att följa. Jag kan peka på några felaktigheter:

    + "Fisksås" är ett ord
    + Glöm inte plural, hacka i stora bitar
    + Koka tills laxfilén är klar, ett "s" på till.

    SvaraRadera
  2. Tack så mycket Stina, nu har jag rättat och du får smaka på soppan på måndag ^_^

    SvaraRadera